Σύντομο Μουσικό Βιογραφικό

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΜΑΡΑΔΙΟΣ

 

Προσωπικές πληροφορίες

 

  • Έτος γέννησης: 1971
  • Τόπος γέννησης: Σάμος

 

 

Μουσικές

Σπουδές

 

  • Απόφοιτος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών με Άριστα με καθηγητή τον Άρχοντα Μαΐστορα της Μ.Χ.Ε.  κ. Γεώργιο Αγγελινάρα.
  • Πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με Άριστα στη Βυζαντινή Μουσική και
  • Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με Άριστα στη Βυζαντινή Μουσική με καθηγητή τον αείμνηστο Χρήστο Χατζηνικολάου .

 

 

 

 

 Δραστηριότητες

Αριστερός ιεροψάλτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ.Νικολάου Σάμου από 04/01/1999-10/10/2015. 

Δεξιός ιεροψάλτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Σάμου από 11/10/2015 μέχρι σήμερα.

Δίδαξα Βυζαντινή Μουσική στα πλαίσια της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Κυβέλη»  από το 2004 έως το 2010.

Κατόπιν προσκλήσεως και στα πλαίσια του Πανελλήνιου Συνέδριου Λυκείου των Ελληνίδων που διοργανώθηκε στη Σάμο τον Σεπτέμβριο του 2007, δίδαξα και κατάρτισα πολυμελή χορό αποτελούμενο από μέλη του Συλόγου και παραδοσιακά όργανα, παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια της Μ. Ασίας και της Πόλης.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής τέχνης από την Μεσόφωνο της Λυρικής Σκηνής κυρία Αλμπίνα Ζαχαριάδου και τη Σοπράνο κυρία Δήμητρα Τσακανιά.

Από μικρή ηλικία έχω ασχοληθεί με την Ευρωπαϊκή Μουσική και συγκεκριμένα με το όργανο του αρμονίου, καλύπτοντας την τότε εγκύκλιο σπουδή του οργάνου με δάσκαλο τον αείμνηστο Στέφανο Κατσικάκη. Κατόπιν, συμμετείχα και ως μέλος της Μαντολινάτας και Χορωδίας Σάμου με Αρχιμουσικό τον ίδιο, μέχρι και της διαλύσεώς της.

Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την σύνθεση έργων μουσικής με ηλεκτρονικά πληκτροφόρα όργανα.

Το 2004, κατόπιν επαφής με τον ιδιοφυή και πρωτοπόρο μηχανικό της Ηλεκτρονικής Μουσικής Bill Marshall (εφευρέτη του πρωτοποριακού Zyklus Midi Performance System που παρουσιάστηκε το 1988 και Direct System που κατασκευάστηκε κατόπιν ειδικής παραγγελίας του Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου) θέσαμε μαζί και με άλλους μουσικούς από κοινού που προσετέθηκαν στη συνέχεια, τις προδιαγραφές για ένα σύστημα που θα συνδυάζει τις δυνατότητες του Zyklus και του Direct  σε μορφή λογισμικού για Ηλ. Υπολογιστή με το όνομα Improvisor. To λογισμικό αυτό έχει σκοπό την δυνατότητα σύνθεσης μέσω του αυτοσχεδιασμού και την μείωση της απόστασης μεταξύ της έμπνευσης και της ολοκληρωμένης εκτέλεσης μιας συνθέσεως. Σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί από τον Bert Keizer με το όνομα Zyklus-Improvisor.

Τον Οκτώβριο του 2013 ολοκληρώθηκε η συγγραφή του Αναστασιματαρίου Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου σε εξήγηση των Τριών Μουσικοδασκάλων και εφευρετών του Νέου Μουσικού Συστήματος Χρυσάνθου, Χουρμουζίου και Γρηγορίου, το οποίο αποτελεί μια προσπάθεια αναβίωσης και καταγραφής σε μια πιο εύχρηστη μορφή των αυθεντικών μελών του Πέτρου Λαμπαδαρίου. Το πόνημα αυτό διανέμεται δωρεάν προς ωφέλεια των μουσικοφίλων από την ιστοσελίδα https://nicoskoumaradios.webnode.gr